Emil Elmqvist

Dagens möte

Idag var jag på möte med två stycken representanter för Skvaderns gymnasieskola varav en var skolsköterskan. Mötet började med att de informerade om att dom tagit kontakt med de myNdigheter som dom säger sig måste följa och dom rekommenderar inte LCHF. Därefter lade jag fram den information jag hade om lagen för skolmat som säger att alla i GRUNDSKOLAN har rätt till en kostnadsfri och näringsriktig måltid och att Livsmedelsverkets rekommendationer är bra att följa. Det står alltså ingenstans att man måste följa deras rekommendationer. Dessutom så är ju inte Skvadern någon grundskola utan en gymnasieskola och gymnasieskolor är inte skyldig till att följa några som helst regler kring skolmat.

Däremot så finns det ju en lag mot diskriminering (diskriminering är när personal på en skola behandlar en elev sämre än andra i en jämförbar situation). I detta fall får inte jag min specialkost av medicinska skäl medan andra får laktosfritt, glutenfritt osv (även vegetarisk kost godkänns utan vidare. Detta lade jag fram och fick som svar att de hade grundat sitt beslut på de rekommendationer som bl.a. Livsmedelsverket utfärdat och att jag gärna får gå vidare och göra en anmälan om jag ville.

Jag tog även upp det faktum att vissa skolor godkänner LCHF. Det ville inte Skvadern kommentera men tyckte att det var konstigt att dessa skolor inte följer de regler som de påstår finns. 

Så mycket längre än så kom vi inte men det hade jag inte räknat med heller. Det är bara att gå vidare och anmäla. 

15 jan 2014

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)